Belangrijke mededeling voor het gebruik van de telegolf zuil 


Qualifying kaarten kunnen niet langer van te voren worden geregistreerd. Wanneer de ronde is gelopen kunt u direct de score invoeren. Er wordt geen sticker meer afgedrukt.

Tijdens het invoeren van de scorekaart moet de marker worden ingevoerd.

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Nationaal Handicap Symposium

 

2 oktober 2017

 

Op 30 september werd het Nationaal Handicap Symposium georganiseerd om uitleg te geven aan de veranderingen die het handicapsysteem in Nederland toegankelijker moeten maken. Ruim 220 vertegenwoordigers van 140 golfclubs en -banen kwamen naar Utrecht om uitgelegd te krijgen waarom er veranderingen komen, wat die veranderingen zijn en hoe de handicapcommissies dit aan kunnen pakken. Ook twee vertegenwoordigers van golfclub Oude Maas waren bij de bijeenkomst aanwezig. Onderstaand kort weergegeven wat die dag is besproken.

 

Waarom gaat er iets veranderen? 

 

De afgelopen jaren heeft de digitale wereld flinke sprongen gemaakt en dat biedt goede mogelijkheden om golf toegankelijker te maken. Uit cijfers blijkt dat het handicapsysteem door veel golfers nog steeds als ingewikkeld wordt ervaren, terwijl het doel is om spelers juist te stimuleren meer scores in te leveren. Meer qualifying scorekaarten betekent een actuelere handicap en betere golfers! Ruim 85% van de aanwezigen bevestigde, via een interactieve tool, dat ze het eens waren met de overtuigingen van de NGF.

 

'Om het handicapsysteem toegankelijker te maken gaan we een aantal regels rondom het spelen van een qualifying scorekaart afschaffen en meer vertrouwen op de eerlijkheid van de golfer. Uiteraard met de traditie van de sport in gedachte houdend; als golfer ben je je eigen scheidsrechter en daarom zelf verantwoordelijk voor je handicap'. aldus Jeroen Stevens, directeur NGF. 

 

 

De basis van het handicapsysteem is het vertrouwen in de golfer

 

 

Wat gaat er veranderen?

 

Een papieren scorekaart niet meer nodig en niet bewaren

Op dit moment voeren al heel veel golfers hun scorekaarten in via de zuil/computer op de club of via een app zoals die van GOLF.NL. Voorheen moest de fysieke kaart op de club ook nog worden ingeleverd, maar dat is niet meer nodig. Als een scorekaart digitaal wordt ingevoerd en digitaal 'ondertekend' is door een marker, hoeft de kaart dus ook niet meer thuis of op de club bewaard te worden.  

 

Vooraf registratie wordt afspraak op de eerste tee

In het EGA Handicap Systeem staat op dit moment beschreven dat je, om een qualifying kaart te mogen spelen, vooraf je kaart moet registreren. Vanaf 1 januari verandert dit als volgt: op de eerste tee maken de speler en de marker de afspraak om qualifying te spelen, welke lus, hoeveel holes en welke tee. Na je ronde kan je op het terras of 's avonds op de bank de kaart invoeren. Uiteraard blijft het inleveren van een fysieke scorekaart tot de mogelijkheden.  

 

Meerdere keren 9 holes op één dag

Het spelen van 9 holes rondes wordt steeds populairder. Hoe meer scores een speler inlevert hoe betrouwbaarder zijn/haar handicap. In dit streven past het om meerdere 9 holes ronden op één dag toe te staan. NB het is niet de bedoeling dat een 18-holes ronde wordt opgesplitst in 2x 9-holes.

 

Marker moet traceerbaar zijn bij een digitale qualifying scorekaart

Het is verplicht om een marker te registreren wanneer er een digitale qualifying scorekaart wordt gespeeld. Hiermee wordt de kwaliteit van het handicapsysteem gewaarborgd. De NGF gaat met alle softwareleveranciers van de clubs in gesprek om dit zo snel als mogelijk technisch te realiseren.

 

 
 
 
________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 

Qualifying kaarten

 

Met ingang 2017 is de procedure rond Qualifying kaarten aangepast.

Bewaren en overleggen

Na het invoeren van een Q kaart, moet de speler de kaart zelf 12 maanden bewaren. De Qualifying kaart mag niet meer in de Rode Q-bus gedaan worden.Mochten er twijfels zijn over de Q kaart dan zal de handicap en Regel commissie de Q kaart bij u opvragen. Zorg ervoor dat de kaarten volledig (aantal slagen en Stableford punten) zijn ingevuld en door u en de marker zijn ondertekend.

Heeft u nog geen handicap 54 of lager of is er iets misgegaan bij het invoeren van de Q kaart dan kunt u de Q- kaart wel inleveren in de Rode Q- bus in de hal van het clubhuis, noteer op de kaart wat er mis is gegaan.

Voor leden en registratie leden zonder internet kunnen de Q kaarten in de Rode Q-bus inleveren.

Let op! De bus zal niet dagelijks geleegd worden

 

HC&R cie.

Golfclub Oude Maas

qkaartregistratieom@gmail.com

_____________________________________________________________________

Hoe vaak speel je je Handicap?

 

Er wordt vaak gemopperd over de tegenvallende resultaten.                                                                 Wij spelen allemaal wel eens een ronde waarbij het totaal                                                     aantal gescoorde Stablefordpunten niet is wat vooraf werd gehoopt.

 

Als schrale troost voor je "mindere" resultaten staat hieronder                                             een overzicht dat goed aangeeft hoe vaak een speler zijn                                         Handicap of beter speelt, met een bufferkaart binnenkomt                                                 of slechter dan zijn Handicap speelt. 
EXACT HANDICAP    HC of BETER    BUFFER     SLECHTER

0-5                                34%              12%           54%
5-12                              20%              18%           62%
12-20                            13,5%           22%           64,5%
21-28                            10%              24%           66%
29-36                            7,8%             25%           67,2%
NGF bron

 

Nieuws

Baan Qualifying

17-03-2016 00:00
Qualifying / Non-Qualifying ( Q/NQ)? Lees op de site    

NGF nieuws

10-10-2015 15:06
vanaf 1-1-2016  9 holes Q kaart categorie 2 hc 4,5 / 11,4 mogelijk zie handicaptabel...

NGF nieuws

10-10-2015 14:46
Vanaf 1-1-2016 heeft iedereen met handicap 54 of lager een EGA handicap. NGF handicap verdwijnt

NGF nieuws

10-10-2015 14:40
Actief/Inactief verdwijnt. 

Nieuwe handleiding voor leden Proware

05-05-2015 20:00
  Cloud handleiding voor leden v2.4.5_zonder reserveren starttijd(1).pdf (884001)
<< 1 | 2

NGF nieuws 2016

Jarlijkse herziening en CBA gaan veranderen. Lees het schrijven van de NGF elders op de pagina

   2016 Handicap 

Dalers Stijgers.pdf (226738)

download pdf

 

GOLFREGELS

Golfregels en amateurstatus 2016

Klik hier

 

Rules of golf

Iedere week wijzer worden betreft de golfregels.

RULES

 

Handicap Registratie

Handicapregistratie voor vrije golfers

 

Abonnementhouders van Rhoon Golfcenter en golfers zonder abonnement willen wij graag attent maken op de mogelijkheid om uw handicap als vrije golfer via Golfclub Oude Maas te laten registreren.
Golfclub Oude Maas draagt dan zorg voor registratie, administratie en afhandelingen van uw actuele handicap en aanmelding bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF).
Verder verzorgen wij aan het begin van een nieuw kalenderjaar ook de uitgifte van uw NGF-handicap kaartje.
De kosten hiervoor bedragen € 60,00 p.p.p.j. Hiervoor wordt u dan opgenomen in het handicapregistratiesysteem van Golfclub Oude Maas en ontvangt u tevens ons clubblad TeeTime voor alle informatie over de club.
Verder kunt u Qualifying kaarten gelopen op Rhoon Golfcenter zelf via de Telegolfzuil in de hal van het clubhuis direct registreren.
Na afloop voert u de resultaten in en  deponeert u uw kaart  vervolgens in de rode brievenbus onder de zuil.
Zie voor uitgebreide handleiding op deze site
De golf club Oude Maas organiceert regelmatig 9 holes wedstrijden voor NGF registatie leden

Spreekt dit u aan dan kunt u zich aanmelden via secretariaat@golfcluboudemaas.nl